Shadow

Franciaágy vásárlás tippek

Ha franciaágy vásárlását tervezi számos tényezőt érdemes megfontolnia. Ezek: ár-érték, méret, szín, formavilág és funkcionalitás. Talán a legfontosabb az ár-érték arány. Akciósan is lehet jó minőséget kifogni, és bizony egy drága franciaággyal is befürödhetünk.

Franciaágyat megbízható helyről

Érdemes valós referenciákat, megbízható ismerősök tapasztalatait figyelembe venni és/vagy olyan boltot keresni, ahol valóban ki is próbálhatjuk a bútort. Szintén fontos a méret. Ha tehetjük, minél nagyobbat vegyünk, mert azok még kényelmesebbek, és jobban használhatóak. Persze ha a tér korlátoz bennünket, ne erőltessünk egy nagyobb méteres franciaágyat egy kis helyre, mert a zsúfoltság sosem jó. Ekkor inkább helyezzük a hangsúlyt a praktikumra, a funkcionalitásra.

Ne felejtsük el átgondolni, hogy a franciaágyat és a környékét hogyan tudjuk tisztítani, hogyan férünk például az ablakhoz, milyen messze van a kandallótól stb… A szín és formavilág természetesen egyénfüggő, de itt is érdemes törekedni a megfelelő összhatásra, hiszen egy franciaágy általában a hálószoba „ura”, az ízlés egyik fokmérője. Magunknak, de a vendégeinknek is szinte biztos, hogy ez fog elsőnek szemet szúrni, főleg, ha abba telepednek le.

A komfortot, a tartósságot, a megjelenést és persze az árat is nagyban befolyásolják a felhasznált anyagok. Ma a legnépszerűbbek a bőr/textilbőr és sima szövet/zsenília részeket. A franciaagy.net-nél kapható, modern franciaágyakat már ún. lélegző kárpitokkal készülnek, egyes tulajdonságaikban (pl. tisztíthatóság) jobbak, mint a hagyományos bőrkanapék. Amennyiben franciaágy vásárlását tervezzük mindenképpen nézzünk körül és döntsünk okosan. Web: franciaagy.net