Shadow

A kanapék milyen anyagból készülnek?

Bőr kanapé, textilbőr kanapé, avagy milyen anyagokat használnak a kanapék, ülőgarnitúrák készítéséhez? Ha kanapé, ülőgarnitúra vásárlása előtt áll, talán hasznos információkat tudunk adni.

A bőr kanapé

Az első típus talán a legismertebb: a bőr kanapé, ülőgarnitúra. Ki nem találkozott már ilyennel egy elegáns irodában vagy rendelőben? A bőr egy ősi anyag, amely különleges tulajdonságokkal rendelkezik. Az alapanyag a marha és/vagy bivalybőr. Tartós, hihetetlenül elegáns, nagyon kellemes az érintése, de kényes az ápolásra és általában magasabb az ára. A megjelenése ugyan stílusos, azonban sajnos nem illik mindenhova. A bőr kanapé mellett természetesen egyéb anyagú bútorok is elérhetők. Ilyen a plüss. Ennek anyaga finom tapintású, könnyen tisztítható, általában az olcsóbb bútorok készülnek ezzel az anyaggal. Érdemes megemlíteni a textilbőr kanapékat is.

Textilbőr kanapé

Manapság már a műbőr már nem az a rossz emlékű, könnyen töredező valami, ezek már sokkalta jobb technikával, kiváló minőségben készülnek. Az illatát, esetleg az eleganciáját leszámítva vetekszik a bőr kanapékkal, de általában olcsóbb, kevésbé kényes és sokkal nagyobb belőle a színválaszték. A zsákszövet kanapékról se feledkezzünk meg. Ezek ugyan viszonylag drágák, de nagyon tartósak és igen karakteresek. Rengeteg szín áll a rendelkezésre, jelenleg talán ez a legkedveltebb kárpit anyag. Végül, de nem utolsósorban érdemes néhány szót említeni a zsenília anyagról is. Ezek a középutat képviselik, jó az ár-érték arányuk, kellően tartósak, mutatósak, könnyen tisztíthatók. A többfelé anyagot természetesen kombinálni is szokták.

Ha kanapét keres, a legjobb a személyes kipróbálás, ha ráül, mindjárt megtudja, melyik anyag „fekszik” Önnek a legjobban. A bőr kanapé eleganciája, a textilbőr praktikussága vagy a szívós zsákszövet, esetleg a középutas zsenília jön be Önnek? Vagy a plüss olcsósága tetszik? Esetleg valami frappáns kombinációra vágyik? Ha a kanapé.net bútor outlet kínálatát megismeri, ezt a kérdést könnyen eldöntheti. Mint ahogyan a kanapé vásárlását is.