Shadow

Az energetikai tanúsítványok szakértője

Kirepültek a gyermekeink, saját életüket élik már, mi meg nyugdíjasok lettünk. Ugyan szerettük a négyszobás lakásunkat, de már régóta vágytunk egy kisebb kertes házba valahol a város közelében. Mivel mi nem vagyunk jártasak az ingatlan adás-vételi témában (és a gyermekeink sem igazán), így ingatlanközvetítői, banki tanácsadói és ügyvédi segítséget vettünk igénybe. Az ingatlan szakértőtől hallottuk, hogy a lakás eladásához – több tényező mellett – energiatanúsítvány is szükségeltetik.

Energetikai tanúsítványok szakértője

A gondnok az Etanus Mérnöki Irodát ajánlotta, telefonszámot is kaptunk. Felvettük az Irodával a kapcsolatot, ahol kedvesen, készségesen álltak hozzánk. Részletesen elmagyarázták a procedúrát, emellett az energetikai tanúsítványok árai sem tűntek olyan vészesnek. Egy szép napon felkerestek bennünket, elvégezték a mérést, és néhány nap után a postán keresztül eljuttatták hozzánk a tanúsítványt. Műszaki irányultságú emberként számos érdekes információt megtudtam a lakásunk és a lakótömb energetikai, épületgépészeti sajátosságairól, amit meg nem értettem, azt készségesen elmagyarázták. A DD besorolást kaptuk, a minősítés mellett pedig számos felújítási javaslatot is megosztottak velünk. Ezekkel mi már nem kívántunk foglalkozni, a felújítással járó vesződséget már az új tulajdonosokra bíztuk.

Az ingatlanszakértő beárazta lakásunkat, persze kicsit mi is utánakérdeztünk az áraknak. Számunkra meglepően hamar elkelt a lakás, a leendő tulajdonost – sok más mellett – nagyon is érdekelte az energetikai besorolás.

Az energiahatékonyság

Az ingatlanszakértő beárazta lakásunkat, persze kicsit mi is utánakérdeztünk az áraknak. Számunkra meglepően hamar elkelt a lakás, a leendő tulajdonost – sok más mellett – nagyon is érdekelte az energetikai besorolás. Az ingatlan-szakértő is jelezte, hogy ma már sokaknak számít az energiahatékonyság, tehát egy kedvező vagy kedvezőtlen megítélés komoly alkupozíció vagy éppen értéknövelő tétel lehet egy adás-vételnél. Egyébként mi sem éreztük pénzkidobásnak az energiatanúsítást, hiszen lényegében visszakaptuk attól az eladótól, akitől meg mi vásároltunk. A véletlen úgy hozta, hogy a megvásárolt háznak is az Etanus Mérnöki Iroda végezte az energetikai vizsgálatát, így szinte már ismerősként köszönt vissza a kézhez kapott tanúsítás. Ajánlanám ezt a korrekt megbízható céget mindenkinek, weblapjuk itt található: etanus.hu

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?