Shadow

Konyak márkák

Konyak imádó? Vagy csak néha napján inna egy igazán jó minőségű és jó árú konyakot? Akkor jó helyen jár, hiszen az italkereso.hu oldalon több -féle konyak márkák elérhetőek. Az italok azonnal meg is vásárolhatóak, hiszen több webáruház kínálata fellelhető az oldalon.

A konyak (eredeti nevén: cognac) a legkedveltebb brandyfajta, nevét a franciaországi Cognac városa után kapta. A brandy – amelynek neve a holland “brandewijn” (égetett bor) szóból származik és a bor lepárlásával készített szeszes ital.
Tudta, hogy a konyak a fehérbor kétszeri lepárlásából jön létre? A konyakot 9 fajta fehér szőlőből lehet készíteni, de ebből a 9-ből 3 az, ami a felhasznált gyümölcs 90%-at kell kitennie. Ez a három az Ugni Blanc, a Folle blanche és a Colombard. Ezek a szőlőfajták túlzottan savasak, borhoz nem szeretik használni őket. A konyakot a franciaországi Charente folyó mentén, a nevét adó város körül elterülő konyakrégióban állítják elő.

Egy jó házibuli vagy születésnapi mulatozás méltó itala lehet a konyak. Az italkereso.hu kínálatában rengetek konyak márkát találunk, amik minőségben és árban is kifejezetten jónak mondhatóak.