Shadow

Legális traffipax védelem

Évekkel ezelőtt nyugdíjazott készülékek kerültek elő a rendőrség raktáraiból, megyénként egy. Most, az újrahitelesítésük után civil, jelöletlen autókból menet közben ellenőrzik a sebességet és korbácsolják az autósok idegeit. Számos kérdést kapunk a témával kapcsolatban, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a régi-új sebességmérővel és a védelmi készülékekkel kapcsolatosan.
A Fáma 3 sebességmérő lézer alapjainak kifejlesztése a kétezres évek elejére nyúlik vissza. A ma használt típusokban már GPS modul is található, így valósulhat meg a menet közbeni sebességmérés. A készülék a műholdakra csatlakozva, az azoktól kapott koordináta adatokból számítja ki a mérőautó, ill. ehhez képest a mért autó sebességét. Az interneten publikált videók tanúsága szerint a készülékeket a gyorshajtáson túl egyéb szabálytalanságok – pl. záróvonal átlépés előzésnél – dokumentálására is használják a mozgó ellenőrzések során, melynek bírságtételét az autós félreállítása után rögtön ki is szabják.

Védekezni elsősorban a sebességed megfelelő megválasztásával tudsz! De ebben aktív, valamint passzív traffipax védelmi rendszereink is segíthetnek. Mivel a Fáma 3 lézer nem újdonság a piacon, így azt a régebbi készülékek is jó eséllyel detektálhatják, frissítésre tehát nincs szükség a frissíthető készülékeken sem.

Mit ajánlunk az aktív védelemhez?

A legmegbízhatóbb védelemhez első és hátsó érzékelővel is felszerelt AL Priority (ALP) készüléket javaslunk. Amennyiben rendelkezel már AL Priority készülékkel, de csak első védelmed van, tanácsoljuk hogy egészítsd ki hátsó érzékelő fejjel is!

Legálisan alkalmazhatóak ezek az eszközök?

Igen! A törvények megengedik az eszközök hazai, szabad alkalmazását. A tiltás egyébként is okafogyott lenne, hiszen ezek az eszközök is ugyanazt célozzák meg, mint a traffipaxok: lassítsunk a veszélyes útszakaszokon!

Bővebb információért keresse fel a detektorbolt.hu-t, ahol szakértőink minden kérdésre választ adnak.